I like nonsense, it wakes up the brain cells. Fantasy is a necessary ingredient in living, It's a way of looking at life. Dr.Seuss

Saturday, April 17, 2010

Prague Through the Lens of the Secret Police


Dit is een bijzondere boek. Een soort "street photography" maar dan ANDERS. Pervers. Het is onvoorstelbaar dat honderden "fotografen" voor hun superioren jaren lang vele Tsjechoslowaakse burgers, emigranten en buitenlanders bespioneerden en zo compromitterende momenten vastlegden. Onvoorstelbaar voor de meeste mensen hier maar waar. Zelf lijfelijk ondervonden, wie weet zijn er nog misschien ergens foto's van mij !!
Het boek Prague Through the Lens of the Secret Police/Praha objektivem tajné policie toont meer dan 200 pagina's van unieke, niet eerder gepubliceerde foto's van "subjects of interest" gemaakt door de geheime politie tijdens de periode van het communistische totalitaire regime in Tsjecho-Slowakije. De foto's zijn gemaakt met behulp van de cameras verborgen in aktetassen, een spelende transistor radio, aanstekers, inktstel, of zelfs in een kinderwagen.

More info in English  here

Prague Through the Lens of the Secret Police
Team of authors
in En/CZ
Institute for the Study of Totalitarian Regimes, 288 blz., gebonden, 2009,
ISBN 9788087211113


No comments:

Post a Comment