I like nonsense, it wakes up the brain cells. Fantasy is a necessary ingredient in living, It's a way of looking at life. Dr.Seuss

Thursday, May 20, 2010

Watermeters onze vrienden !
Dit meetinstrument meet de hoeveelheid water die wordt gebruikt in een pand. De meter wordt geplaatst tussen de aanvoerleiding van het waterleidingbedrijf en de leidingen in het pand.
De meter is doorgaans in het pand zelf geplaatst, veelal in de meterkast. In sommige gevallen zit de meter in een zogenaamde 'waterput'. Dit is een kleine ruimte buitenshuis die ongeveer een meter diep in de grond zit, en met een deksel of luik wordt afgesloten. Ja, afgesloten in een donkere ruimte!! Helemaal alleen! Zo gaan wij om met onze belangrijke helpers, ja , het zijn onze vrienden. Ik pleit voor meer aandacht voor deze watermeters. Deze helpen ons om onze Moederaarde te beschermen en geven ons goede raad. En wij stoppen de meter in de donkere diepe put onder de zware betonnen deksel of in een andere krappe ruimte achter de deur en komen wij deze maar een keer per jaar te bezoeken!! Het is ook raadzaam om met hen een openhartig gesprek voeren. Zo kom je er achter dat als je minder water gebruik ze ook minder last hebben van de hun spijsverteringskanaal, minder lucht in de darmen en minder stress! Af een toe een vriendelijke woordje, een beetje aaien, things like that, you know.... het doet wonderen!


No comments:

Post a Comment